Излезе официалната версия на AutoCAD 2017 – какво е новото

Поредната версия AutoCAD 2017 вече е налична за потребителите. Повечето нови неща са трудно видими на пръв поглед – отнасят се основно до графиката и бързодействието на програмата. Има обаче и такива нововъведения, за които си заслужава смяна на текущата ви версия с новата.

Файлов формат

Файловият формат за новата 2017 версия остава непроменен (т.е. версия 2013)

Autodesk Desktop App

autocad-2017-whats-new-desktop-appНово приложение, с чиято помощ следите за налични обновления на инсталираните продукти на Autodesk ( не само за AutoCAD ). Освен това тук имате лесен достъп до материали за самообучение – видео и най-новите статии от Autodesk.

Прехвърляне на настройките от стари версии

autocad-2017-whats-new-migrateautocad-2017-whats-new-migrate-resetAutodesk са разработили ново приложение с чиято помощ по-лесно могат да се прехвърлят потребителските настройки от стари версии на AutoCAD. Тук може да избирате по-подробно, кои точно настройки да включите в прехвърлянето. Много полезно в нововъведение в тази версия е възможността да върнете настройките такива, каквито са били по подразбиране. Това става с като извикате съответната команда от менюто на Windows ( в случая – Windows 10).

Нов License Manager

autocad-2017-whats-new-license-managerautocad-2017-whats-new-license-manager-commandОсобено полезно нововъведение за системни администратори – вече не се налага да се избира типа на лиценза (мрежов или единичен) по време на инсталация, а това може да стане при първоначалното стартиране на програмата. Нещо повече – на по-късен етап може да промените серийният номер или отново да смените типа на лиценза (мрежов / единичен). Тези промени могат да се направят с  License manager-a, който може да се извика по всяко време от меню в AutoCAD.

Подобрения в 2D графиката

autocad-2017-whats-new-linetypeAutodesk продължават да подобряват графичните възможности и в тази версия. Подобрен е предварителният изглед (command preview) при изпълнение на командите Copy и Move. ( Трудно доловима промяна според мен, но щом са се потрудили програмистите….