Autodesk и Esri започват съвместен BIM/GIS проект

На ежегодния Autodesk University в Лас Вегас, ръководителите на двете компании Джак Дейнджърмонд (Esri) и Андрю Анагност (Autodesk) обявиха, че започват нов проект за мост между GIS и BIM технлогиите. Целта на партньорството е съсредоточаване на усилията на двата технологични лидера в моделирането и управлението на градската среда, тъй като в следващите 30 години се очаква повишаване на населението с 2.5 милиарда, 70% от които ще живеят в градовете.

 

„Важно е да се вземат предвид нуждите на бъдещите поколения, по време на проектирането и строителството сега“ казва Джак Дейнджърмонд. „Ползите от партньорството с Autodesk ще осигури устойчиви ресурси за нарастващото население, отговорен човешки отпечатък за околната среда, по-добро използване на ресурсите на планетата и по-устойчиви градове.“

 

“Партньорството с Esri има за цел да обедини мощта на BIM и GIS технологиите, което ще позволи на нашите общи клиенти да построят всичко и навсякъде.” казва Андрю Анагност. “Нашите задачи са да осигурим на индустрията и на урбанистите да моделират в контекста на реалния свят. Това ще позволи на общините да изградят по-свързани и гъвкави градове и инфраструктура, фокусирана върху устойчивостта”

 

Още информация